Blog

Készen állunk a szüretre

Vissza
Feliratkozás

Bár az elmúlt hetekben rengeteget dolgoztunk a szőlőben, az időjárásnak köszönhetően augusztus közepén mégis úgy nézett ki minden, mintha mindenki szabadságra ment volna. A hosszú, forró, aszályos időszak után több, mint 100 mm csapadék esett le pár nap leforgása alatt. Nagy szükség volt erre az esőre, bár jobban tudtunk volna örülni neki, ha nem ennyire intenzív. Volt benne egy kis jég, de szerencsére nem sok, viszont elmosta a szőlőbe vezető utunkat és még a Vinotékába is jutott belőle.

A szőlők mindennek ellenére szépen érnek, a pincét pedig előkészítettük a szüretre, amit nagy eséllyel napokon belül el is kezdünk. Az idei évben elég sok új terület fordult termőre, ezért bővíteni kell a feldolgozó kapacitást. Ennek első üteme a hűtő-rendszer bővítése volt, és nem sokára megérkeznek az új tartályok is.

furtok_alul_fekvo

A szőlész fiúk is új eszközökkel büszkélkedhetnek, hogy minél zökkenőmentesebben haladjon az idei szüret. Egyes területeken átállunk a nagyládás szüretre.

cirkuszi

A pincében ilyenkor készítjük elő az érlelt tételeket palackozásra. Összefejtettük már a Chardonnayt, a Pinot Noirt és a Redet.

Ez egy jó cikk!