Hír

Pan O’ Gusto Fesztiválon jártunk

Vissza
Feliratkozás

A kismartoni Esterházy-kastély új, HERBSTGOLD elnevezésű fesztiválján belül két napon át, szeptember 9-10-én a kastélypark pálmaházában a pannon régió sztárséfjei és borászai várták finomságaikkal a kíváncsi nagyközönséget. Az Esterházy Borászat meghívására négy magyar borászat, a Gilvesy Pincészet, a Vylyan, a Vida Családi Borbirtok és az Etyeki Kúria Borgazdaság is bemutatkozhatott.

A szervezők kérésére mi az etyeki termőterületről származó prémium borainkkal, a Pláne Frizzante White mellett a sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir tételeinkkel voltunk jelen. Pesti Eszter sommelier kolléganőnk Gilvesy Roberttel együtt mesterkurzust is tartott a magyar fehérborokról, melyet a Vylyan és a Vida vörösborok bemutatása követett.

Minden nagyképűség nélkül kijelenthetjük, hogy a Pláne Frizzante és a Sauvignon Blanc 2016 tételeink meghódították a kóstoló nagyközönséget. A szakértő kereskedőknél azonban az előbbi két tétel mellett a Chardonnay 2015 és a Pinot Noir 2015 is rendkívül pozitív értékelést kapott.

Ez egy jó cikk!