Blog

Szüret a BORÁSZ szemével

Vissza
Feliratkozás

Végre túl vagyunk a szüreten, az év egyik legjobban várt és egyben legfárasztóbb időszakán, ami ezúttal különösen küzdelmesen indult.

blog4

A hideg, csapadékos augusztus miatt lassabban értek a szőlők, két hetes csúszással tudtunk csak nekilátni a munkálatoknak. A szeptemberben beköszöntött késői nyár a szokásosnál lassabban, de meghozta a várt eredményt és kiváló termést szüretelhettünk idén. Az őszi meleg különösen kedvezett a kékszőlő fajtáknak. Kimondottan kellemes meglepetéssel szolgáltak az ültetvényeink termésátlagok tekintetében is, ebben a viszontagságokkal teli évben.

Három alapborunk közül a Primőr White, ami ezúttal is királyleányka és szürkebarát alapokon nyugszik, és a kékfrankos/pinot noir duóra épülő Rosé is palackokba került már, melyek szép borhoz méltón, igen illusztris helyszínen a Gellértben debütálnak a hétvégén. Első Red újborunk sem várat sokat magára, hamarosan kékfrankos/merlot cuvée-ként palackozzuk.

11_09

Komolyabb borokra terelve a szót, az etyeki pinot noir már hordóban érik, de soproni testvérei is majdnem
elkészültek, a Merlot és a Kékfrankost a napokban préseljük, szintén Etyeken, hiszen a Sopronban szüretelt szőlőt is itt dolgozzuk fel.

Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy SZÉP, ILLATOS, FINOM SZERKEZETŰ, IZGALMAS borok születtek 2016-ban! Ezen felbuzdulva állunk is neki az új feladatnak és kezdjük az őszi sorközvetéseket!

Ez egy jó cikk!