Hír

Újdonságaink

Vissza
Feliratkozás

A 2018-as év első borai

Már piacon a 2018-as Kúria White és Kúria Rosé. Ebben az évben új, vidám megjelenéssel kerültek a piacra a 2018-as évjárat első borai. A Kúria White és Kúria Rosé címkéin a figurák nem csak színesek lettek, hanem meg is mozdulnak, sőt némelyiken táncra perdülnek.

 

Újra együtt a balfi hármas

Zweigelt 2016, Merlot 2016, Kékfrankos 2015

Novembertől újra együtt a három Soproni borvidékről származó borunk. A Zweigelt és a Merlot előző évjárata annyira népszerű volt piacra kerülésük után, hogy néhány hónap alatt el is fogyott a készletünk. Kékfrankosból az aktuális évjárat a 2015-ös, mivel ez a fajta hosszabb érlelést igényel.

 

Pinot Noir Válogatás 2015

Az Etyeki Kúria úttörő szerepet játszott abban, hogy bebizonyítsa, Etyeken nagy jövő előtt áll a pinot noir borok készítése. Kezdetben merésznek tűnt kékszőlőt telepíteni egy fehérboros borvidéken. A 2003-as első szüret óta elfogadták és idővel elismerték, így vált a Pinot Noir zászlósborunkká. Ebben a válogatásban a 2015-ös évjárat legjobb tételeit érleltük 10 hónapig, új francia tölgyfahordókban, majd 1500 palackba töltöttük.

Új fejezet Pinot Noir történetünkben

Az Etyeki Kúria Pinot Noir borainak különleges válogatása. Magyarországon ritkaságnak számít, hogy egyszerre több évjárat is elérhető legyen egy tételből. Öt évjárat hat Pinot Noir-ját válogattuk össze 2012-től 2016-ig, hogy megmutassuk mire képes ez a fajta nálunk az Etyek-Budai borvidéken.

Újdonságaink megtalálhatóak a honlapunkon itt!

Ez egy jó cikk!