Pezsgő Öreghegy


2023.08.16.
Szöveg: Ercsey Dániel / Etyeki Kúria
Fotók: Etyeki Kúria

Babarczi Lászl
ót, az Etyeki Kúria ügyvezetőjét ezúttal az új és a jelenlegi épület funkcióváltásairól faggattuk.

Már elmondtad, hogy mi
ért és hogyan alakult ki a göböli üzem koncepciója, de azt még nem, hogy mi lesz valójában az új borászatban?
Ugyanaz, mint mindegyik másikban! (nevet) A viccet f
élretéve, bár a külső szemlélő számára minden hordó, vagy tartály egyforma, valójában egyáltalán nem ez a helyzet. A tervezésnél a legfontosabb az volt, hogy minden munkafolyamatot a lehető leghatékonyabban, a leginkább megfelelő időpontban tudjunk elvégezni. Az Etyeki Öreghegyen az utóbbi években a helyhiány miatt nagyon sokszor felesleges munkát végeztek a kollégáim, ahogy már Mérész Sándor is említette.
*A szöveg folytatódik a fotó után!
Ez leginkább akkor fontos, amikor egy munkát a megfelelő időpontban akarsz elv
égezni, például egyáltalán nem mindegy, hogy mikor palackozzuk a bort; akkor amikor borászati szempontból optimális, vagy egy hónappal később, mert csak akkor lesz hely a készáru raktárban. Az is lényeges volt, hogy a több mint tíz évre előre kidolgozott stratégiai terveinkhez a rendszerben benne legyen a bővítés lehetősége, Göbölön ez megvan. Mindezek mellett disztribútor partnereinknek, vagy éppen a nagy élelmiszerláncoknak is vannak speciális elvárásaik, akár a szállítás, a logisztika, akár más területeken, Göbölön mindezeknek meg tudunk felelni.
*A szöveg folytatódik a fotók után!
Új technológiákat is beépítettetek az üzembe?
Ó, persze! Bár ez alapvető
en Sándor "játszótere", de mindannyiunknak csillog a szeme, attól, hogy hamarosan használatba vehetjük saját ellennyomásos palackozógépünket! A nyomásálló tartályok és az új palackozó is a "bubis" vonalat erősítik, ezzel a Pláne, a Sparkling Sauvignon Blanc de bármely pezsgőnk is kezelhetővé válnak a rendszeren belül, ugyanakkor van még néhány ötletünk ebben a témában.
Ráadásul a raktárpolc-rendszerünkkel, ami egy nagyon praktikus ún. push-back rendszer, a tárolás
és a logisztika is jelentősen könnyebb lesz. Hamarosan pedig érkeznek a giropaletták, a degorzsáló, a nyakfagyasztó, aminek a hallatán gondolom a palackos erjesztésű pezsgőket kedvelőknek beindult a fantáziája…
*A szöveg folytatódik a fotó után!
Ennek az Öreghegyhez lesz k
öze, ugye?
Igen, ott egy pezsgőpinc
ét alakítunk ki, mert egyrészt ennek van a legmagasabb presztízse, másfelől ezzel zavarjuk a legkevésbé az Öreghegy nyugalmát, hiszen ott továbbra is működni fognak – sőt bővülnek –  közkedvelt  borturisztikai szolgáltatásaink, a szakmai körökben is elismert rendezvényhelyszíneink. (Turizmus - Business Excellence 2023, Legjobb vidéki rendezvényhelyszín).
Az öreghegyi termelési tevékenysé
g volumenének jelentős csökkenése után a felszabadult részeket átadjuk borturisztikai üzletágunk részére, a rendezvényeknek, a helyi vendéglátásnak, ráadásul eltűnnek a raklapok és a göngyölegek a pince mellől, szóval fokozzuk a vendégélményt!
*A szöveg folytatódik a fotók után!

Az iroda is k
öltözik?
A turisztikával, vend
églátással, rendezvényekkel kapcsolatos irodák maradnak az Öreghegyen, ugyanakkor a többi költözik, igen. Fontos, hogy a kollégáink szeressenek itt dolgozni, jól érezzék magukat, de a folyamatos létszámbővüléssel az Öreghegyen már egy ideje nem tudtunk lépést tartani. Göbölön öltözők, személyzeti konyhák, tárgyalók, személyre szabott modern irodák állnak majd rendelkezésre, ráadásul, ha túl sok lenne a munkahelyi stressz ki tudunk menni a közeli tóhoz pecázni, kiereszteni a gőzt…
(Kacsint egyet
és nevet.)

Hamarosan folytatjuk!