+52 Event&Gastro Hall x Etyeki Kúria – Kaukázus a grillen

Június 20-án az Etyeki Kúria teraszán újabb elképesztően izgalmas vendég alkot majd a falatozni vágyó látogatók kedvére. Ezúttal Márton Stoller grill és BBQ mester, a Plus 52 Event&Gastro Hall házigazdája veszi birtokba a teraszt és egészen a Kaukázus hegységig repíti majd a vendégeket egy kiadós lakoma formájában. Márton Grúziában tett utazásai során „hazatalált”, így amikor csak teheti örömmel mutatja meg a Kaukázus ízein keresztül a grúz és a környékbeli életérzést itthon is.

Ezen a napon sütő arzenálja legújabb szerzeménye lesz majd tettestársa, a BBQ Pit Box® Mobile Fireplace. Stoller úr nem csak a húsok és a legkülönfélébb grill eszközök szakavatott mestere, de végzett gyógy -és fűszernövény, valamint gombaszakértő, így garantáltan izgalmas ízeket kóstolhatunk majd.

Az illő borpárosításokat természetesen most is Borsos Kittyre, az Etyeki Kúria bármenedzserére bízzuk.
Kedvcsináló fogásaink:

Előétel
Fekete-tengeri falatok 3500.-
– dióval töltött padlizsántekercsek,
– csirkeszárnyak diómártással,
– céklahummusz lepénnyel
Az előtételhez javasolt borpár: Chardonnay 2018

Főételek
Mtsvadi, azaz Etyeki Kúria Zweigeltben pácolt sertés saslik, fehérhagyma salátával, petrezselyemmel, gránátalmával 4700.-
Javasolt borpár: Zweigelt 2016

Borjú és bárány csevap lepénnyel és salátával 4900.-
Javasolt borpár: Kékfrankos 2016

Dupla mediterrán lecsó lepénnyel (vega fogás) 3700.-
Javasolt borpár: Kúria Rosé 2019

Desszert
A desszertről természetesen ez úttal is a mindig fantasztikus Piszkor. gondoskodik.
Grúz almás fánk bográcsban, Etyeki Kúria Pláne gyöngyözőhabbal 1700.-
Javasolt borpár: Pláne White

A csodás környezet ez úttal is garantált. A zöldellő szőlőtőkékkel körülvett teraszunkon élvezheted a napsütést és az etyeki panorámát. Előzetes jegyvásárlásra nincs szükség, asztalfoglalás viszont ajánlott. A foglalásodat a vinoteka@etyekikuria.com e-mail címen jelezheted, minden esetben visszaigazolást küldünk az érvényes foglalásokról.

Az autó elhagyására a közlekedésben remek alternatíva az Etyeki Hétvégék Borjárattal. Nincs szükség autóra, így sofőrre sem – az egész társaság élvezheti a finom borokat. Vásárold meg jegyed elővételben 2600 (a helyszínen 3.600) Forintért a Borjáratra és hop-on-hop-off jelleggel egész nap korlátlanul utazhatsz Budapest belvárosa és Etyek, illetve az Etyeki Pincék között is. Részletek: www.borjarat.hu!

A biztonság miatt nem kell aggódnod, a foglalás azt a célt is szolgálja, hogy megfelelő szellős teret garantáljunk. Személyzetünk minden kötelezően vonatkoztató előírás és javasolt óvintézkedés szerint dolgozik. A megfelelő fizikai távolságtartás betartása rendkívül fontos a vírus terjedésének megakadályozásában. A teraszon elfoglalható helyek számát ezért szervezetten korlátoztuk, az asztaltársaságok között az orrtávolság legalább másfél méter. Javasoljuk, hogy egy asztaltársaságnál legfeljebb 4 felnőtt és gyermekek foglaljanak helyet, illetve, amikor csak közösségben vagy és megteheted, viselj maszkot!