"Jól van, de"...mit tesz a desztinációért az Etyeki Kúria?

LEGJOBB DESZTINÁCIÓS MARKETING - BELFÖLD: ETYEKI KÚRIA
TURIZMUS BUSINESS EXCELLENCE DÍJ 2024

Büszkséggel tölt el minket, hogy a szakma, vendégeink, borbarátaink és látogatóink közös elismeréseként "Legjobb desztinációs marketing - belföld" kategóriában az Etyeki Kúria a Turizmus Business Excellence 2024-es jelöltjei között közönségdíjat kapott.

Boldogok vagyunk, mert visszajelzés számunkra, hogy jó úton járunk amikor nem kizárólag az Etyeki Kúria, hanem a helyi közösség és a desztináció szárnyalásáért is dolgozunk. Elégedettség, de csak egy pillanatra, mert tudjuk, hogy ez nem sprint, hanem hossszútávfutás, hogy ez nem a cél, hanem az út. Mosolygunk, mert haladhatunk tovább közös álmaink felé. Hálásak vagyunk, amiért olyan csapatunk van, akikkel ez lehetséges.

"Jól van, de"...mit tesz a desztinációért az Etyeki Kúria?

A blog műfaja lehetőséget ad arra, hogy a dolgok mögé alaposabban tekintsünk, jelen esetben díj megalapozottságát feltáró tények nyomába eredjünk...

Biztosan nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek az élet kis és nagy pillanataiban, klasszikus filmek jelenetei ugranak elő az emlékek szürke homályából, mosolyt rajzolva arcunkra...Nekünk most éppen EZ.

"Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezeték hálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?"*

És szinte adja magát a kérdés...:
"Jól van, de eltekintve a

A hazai borturisztikai piacon – 2021 óta – egyedülálló „Szomszédok borvacsorák” -tól, melyen egy estére otthont adunk a borvidéki termelőknek (pl.: Haraszthy Pincészet, Hernyák Birtok, Nyakas Pincészet, Nádas Borműhely, ...) boraik Etyeki Kúria fogyasztóknak való bemutatására
- A borvidéki együttműködésektől (pl.: Etyeki Borút)
- Etyek települési és az Etyek-Budai borvidéki programokban való kiemelkedő részvételtől (Borangoló, Szüreti felvonulás) 
- Környékbeli éttermek meghívásától, közösen szervezett eseményektől (pl.: pátyi Cukorborsó)

- A helyi-, és borvidéki termelők alapanyagainak használatától, kommunikálásától (pl.: Etyeki Kávé, Halmi Pince, Etyeki Kecskesajt Manufaktúra, FlyBy (Budaörs) húsüzem)
- Helyi zöldség és gyümölcstermelők / forgalmazók termékeinek használatától
- Az Esterházy Magyarország Alapítványokkal együttműködésben kiemelkedő művészeti programokban való részvételtől
- Országos ismertségű saját események szervezésétől, melyek Etyek hírnevét is öregbítik (pl.: ChardonnÉJ, Pinot Noir Vertikális)
- Etyek bortörténelmi Öreghegyének fejlesztésétől, mely kisebb szolgáltatók részére is kiemelkedő előnyöket biztosít (pl.: Kezdeményezésünk alapján megvalósult; Dűlőútról „Báthori utca” név, Báthori Tibor (Az Év Bortermelője 1992) nevének megőrzése, Korhű, macskaköves út létrehozása az Öreghegyen, Vezetékes víz-, és csatornahálózat bevezetése az Öreghegyre, ...)
- Az etyeki hagyományok őrzésétől (pl.: Épületeink sváb jellegének megtartása, palackjainkon egykori sváb varrásminták, öltések, figurák megjelentetése)
- Többségében helyi, környékbeli munkaerő alkalmazásától
- az Etyek-budai borvidék, a budai agglomeráció, Fejér Vármegye térségi marketingjének építésétől
- Helyi, borvidéki, vármegyei közösség építésétől (etyeki lakosok részére folyamatos kedvezmények borainkra, eseményeinkre, az etyeki, Segítő Kéz alapítvány részére gyűjtések szervezése, a székesfehérvári Alba Fehérvár NB1-es férfi kosárlabdacsapatával való együttműködés, felajánlások helyi szervezetek, oktatási intézmények eseményeire (óvoda, bölcsőde, sportesemények,...)
- „Etyeki Tapas(z)talatok” MICE rendezvénytől, melyben bemutatjuk a környékbeli termelőket: Etyeki Kávé, Hegedűs sajt, Etyeki Kecskesajt Manufaktúra, Etyeki Sörmanufaktúra, Sonkamester, Halmi Pince (szörp)
- „Etyeki Játszma” MICE csapatépítőtől, melyen a környék élményeit mutatjuk be partnerünkkel. Csapatépítő programok, kvíz program, etyeki túra, „DEtyektív”, stb.
- A turisztikai közösség építésétől (pl.: BGE, Corvinus és a győri Széchenyi Egyetem turisztika karokkal való borturisztikai/marketing együttműködés, Protégé turisztikai mentorprogram szakmai támogatása, egyedülálló módon „Borturisztikai vezető” alkalmazása, a Soós borászati szakközépiskolával való szakmai együttműködés a jövő borászai képzésekhez,...)
- A bortól... ;) 

...mit tett értünk az Etyeki Kúria?
Reméljük már nem kérdés...

 *Idézet: Brian élete - Monthy Pyton