AZ ETYEKI KÚRIA BÜSZKÉN JELENTI

2010 óta minden évben lelassítunk egy kicsit, hogy vendégeinkkel, és a borszakma jeles képviselőivel közösen, még jobban megismerjük a Pinot Noir borokat, melyeket immáron 19 éve, 2003 óta készítünk Etyeken.

A XI. Pinot Noir Vertikális Kóstolót hagyományosan borászatunk birtokközpontjában tartjuk meg, melyen a 2022-es évben az Etyeki Kúria mellett a Pannonhalmi Főapátság pincészetének tételeit is kóstoljuk; a pincét Liptai Zsolt borász képviseli.
Vendégelőadóként Horkay András DipWSET a Central European Wine Institute (CEWI) boriskola alapítója csatlakozik a bemutatón résztvevő borászokhoz.
Az Etyeki Kúria csapatát Mérész Sándor főborász, továbbá Gézárt Anna export menedzser képviseli.

A program során 15 különböző pinot noir tételt kóstolunk meg, mely sor kereskedelmi forgalomban már-, vagy még nem kapható borokat is tartalmaz.

A Pinot Noir Vertikális időpontja és programja
2022 március 5. szombat
14:00-14:30 Érkezés
14:30-16:00 Mesterkurzus
A Mesterkurzus befejezését követően környékbeli, kisüzemi manufaktúrák termékeiből összeállított hidegtálat szolgálunk fel, mellette kötetlen beszélgetésekre van lehetőség az előadókkal.

A kísérőprogram
17:00-19:00 Pinot Noir Chill
A Mesterkurzus után bemutatkozik a Pinot Noir Chill kísérőprogram, mely keretében megnyitjuk Borbárunkat, továbbá saját vendéglátásunk által készített vacsorával zárjuk az estét.
A Pinot Noir Chill kísérőprogram külön díj ellenében látogatható.

A Pinot Noir Chill kísérőprogram tartalma
Ételek

Saláta - Kúria saláta morzsolt kecskesajttal
Főétel - Parmezános báránytekercs Pinot Noirban glasszírozott zöldségekkel
Főétel - Merlotban párolt marhapofa zsemlegombóccal, erdei gyümölcsökkel
Pohárdesszert - Citromtorta málnazselével

Borok
Az Etyeki Kúria szűkített borlapjáról „Open” Borbár jelleggel, korlátlan kóstolás
Méthode Charmat
Sauvignon Blanc 2020
MSP Field Blend 2019
MSP Grey Orange Wine 2019


*A szöveg folytatódik a kép után!

Pinot Noir Vertikális
Belépőjegyek
Mesterkurzus jegy
A jegyár tartalmazza a vezetett, 15 tételes Pinot Noir Vertikális mesterkurzus előadást, a korlátlan víz és kenyér fogyasztást, és a hidegtálat.
Személyenként bruttó 22.500 Ft.

Pinot Noir Chill program
A jegyár tartalmazza a Mesterkurzust, a Pinot Noir Chill programot és az Etyeki Kúria szűkített borlapjáról „Open” Borbár jelleggel, korlátlan kóstolási lehetőséget biztosítunk.
Személyenként bruttó + 7000 Ft., mely önálló megvásárlására nincs lehetőség, az kizárólag a Pinot Noir Vertikális jeggyel együtt érvényes.

Kísérőjegy
A Pinot Noir Vertikális rendezvényre nincs lehetőség kísérőjegy és/vagy alkoholmentes jegy vásárlására

Helyszín
Etyeki Kúria Borászat – Borbíráló terem
2091 Etyek, Báthori utca 21.

Férőhelyek
Az események korlátozott – 45 fő – férőhellyel rendelkeznek.

Jegyvásárlási információk
Jegyvásárlás kizárólag az alábbi linken azonnali-, bankkártyás fizetéssel lehetséges.
Egy vásárláson belül maximum négy fő részére vásárolható belépőjegy, továbbá a megvásárolt jegyek kizárólag ugyanolyan típusúak lehetnek.

A Pinot Noir Vertikális rendezvényre e-mailben történő opciós jegyfoglalás nem lehetséges.
A Pinot Noir Vertikális rendezvényre történő jegyvásárlásra törzsvásárlói kedvezmény nem vehető igénybe.

Ön, mint törzsvendégünk, aki hírlevélben tájékoztatást kapott a Pinot Noir Vertikális eseményről, még a nagy nyilvánosság irányába történő kommunikáció-, és jegyvásárlás megnyitása előtt az alábbi linken foglalhat, mely 2022 február 10 csütörtök 09:00 – 15:00 órák között él. Ezen időpont után a jegyvásárlás lehetőségét mindenki előtt megnyitjuk.
https://etyekikuria.com/collections/pinot-noir-vertikalis


*A szöveg folytatódik a kép után!

Pinot Noir Vertikális
További információk
Felhívjuk figyelmét, hogy foglalásával elfogadja az esemény információi között feltüntetetteket, mint például a hatályos járványügyi (jog)szabályok betartását, továbbá, hogy a program ideje alatt fotók, videók készülnek, melyeket az Etyeki Kúria marketing célokra felhasznál.

Járványügyi tájékoztató
Általános
Az Etyeki Kúria borászat elkötelezte magát több lépésből álló fokozott higiéniai folyamata mellett, mellyel a COVID-19-világjárvány idején kiemelten ügyelünk dolgozóink és vendégeink egészségre, biztonságára.
Az Etyeki Kúria borászat dolgozóira és vendégeire nézve egyaránt kötelező a hatályos magyar járványügyi (jog)szabályok betartása.
Az Etyeki Kúria irányelveket vezetett be az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos aggodalmak kezelésére, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ezekkel az intézkedésekkel sem lehet minden kockázatot megszüntetni.

COVID-19-cel kapcsolatos gyakorlatok
Kérjük tartsa be a közösségi távolságtartás szabályait, továbbá a kóstolási és étkezési időkön túl viseljen az orrát és a száját teljesen eltakaró-, lehetőleg FFP2 maszkot.

Az Etyeki Kúriában való tartózkodás ideje alatt, kérjük:
Rendszeresen mosson kezet!
Mellékhelyiségeink területe jól felszerelt, folyamatosan takarított, fertőtlenített terület, melyben a higiéniai felszerelések rendelkezésre állnak.
A kézmosás fertőtlenítő szappannal és meleg vízzel legalább 20 másodpercig tartson!
A közös helyiségekbe való belépés és/vagy visszatérés előtt fertőtlenítse kezeit!
Kövesse a maszkra és a közösségi távolságtartásra vonatkozó (jog)szabályokat, irányelveket a közös helyiségekben.

Az Etyeki Kúria további kérései
Közösségünk egészségének és biztonságának védelme érdekében:
Aktív COVID-19-fertőzéssel, vagy elmúlt 14 napban pozitív tesztet produkálva kérjük ne jelenjen meg az Etyeki Kúria területén!
Amennyiben betegnek érzi magát, illetve COVID-19 diagnózisának megerősítéséhez vagy elutasításához a teszt eredményére vár, kérjük ne jelenjen meg az Etyeki Kúria területén!
Ha önmagán COVID-19 tüneteket érzékel, úgy kérjük ne jelenjen meg az Etyeki Kúria területén!
Az elmúlt 14 napban szoros, tartós kapcsolatban állt egy igazoltan vagy gyaníthatóan COVID-19-fertőzött személlyel, úgy kérjük ne jelenjen meg az Etyeki Kúria területén!

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérése, kérdése volna, kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén keresse Mezei Patrícia kollégánkat:
etyek@etyekikuria.com
+36301584150