Osztrák Bortúra Etyeken

Testvérbirtokunk, az Esterhazy Wein révén mindig is szívünkhöz közel álltak osztrák szomszédaink borai. A KisBécscsel és a Fiaker Budapesttel karöltve úgy döntöttünk, hogy július közepén egy napra osztrák bortúrára invitálunk Etyekre. Fedezd fel velünk Ausztria borait!

A KisBécset biztosan senkinek nem kell bemutatnunk, 2015-ös nyitása óta rengeteget tett az osztrák borok, és valójában egészében a borkultúra hazai népszerűsítéséért. A tavaly ősszel nyitott nagytestvér, a Fiaker Budapest tovább emelte a tétet hiszen a teljes egykori Monarchia bortermelő országai felsorakoznak polcain.
Keresve sem találtunk volna alkalmasabb partnert az osztrák „bortúránk idegenvezetői” gyanánt, mint őket.

A 2020.07.18. napi „túrát” izgalmas workshopokkal fűszerezzük, melyekre a korlátozott létszám miatt erősen ajánljuk a helyfoglalást a vinoteka@etyekikuria.com címen vagy a +36 30 455 7978  telefonszámon, a workshop megjelölésével.

× 13:30 „Esterházy Pincészet: Főúri muri a Kúriában”
Rövid, ám esszenciális bepillantást kapunk az Esterházy Pincészet főbb fajtáin keresztül a burgenlandi testvérpince életébe.
Grüner Veltliner Estoras 2018
Sauvignon Blanc Estoras 2019
Prinzessin Rosé 2018
Blaufränkisch Estoras 2017
Blaufränkisch Leithaberg 2015
2900 Ft/fő (5 * 0,5 dl)

× 15:00 „Fiaker-es utazás Ausztria körül”
Körbeutazzuk az osztrák borrégiókat az ismert nagyágyúktól a rejtett kincsekig. A beszélgetésen át bepillantást nyerünk az egységes szemléletbe, a jellemző fajtákba, különböző területek munkájába. Lesz biodinamikus tétel, wachaui zöldveltelini, 10. generációs borászat, száraz komoly sárgamuskotály, vagy épp könnyedre hangolt, tartalmas zweigelt is.
Wieninger Wiener Gemischter Satz 2018 (Bécs)
Fischer Grüner Veltliner Rossatz Federspiel 2018 (Wachau)
Huber Riesling Engelsberg 2018 (Traisental)
Skoff Gelber Muskateller 2018 (Steiermark)
Zantho Zweigelt Reserve 2017 (Burgenland)
3500 Ft/fő (5 * 0,5 dl)

A workshopok tervezett időtartama 30 perc/workshop és az ár minden tételből 0,5 dl-es kóstolómennyiséget tartalmaz/fő.

Arra az esetre, ha a workshopok után, vagy attól függetlenül folytatnád a borozást az előadások tételei pohárra és palackra is megvásárolhatóak lesznek.

A nap folyamán természetesen a borokhoz illő finom falatokról sem kell lemondanod, állandó partnerünk a Pearl Event & Wedding ezúttal is pazar à la carte menüvel készül. Asztalfoglalás ezen a napon is erősen ajánlott a vinoteka@etyekikuria.com címen vagy a +36 30 455 7978 telefonszámon telefonszámon.

A nap során a borbár zavartalanul üzemel, egész nap szeretettel várunk benneteket.

Az autó elhagyására a közlekedésben remek alternatíva az Etyeki Hétvégék Borjárattal. Nincs szükség autóra, így sofőrre sem – az egész társaság élvezheti a finom borokat. Vásárold meg jegyed elővételben 3000 (a helyszínen 4000) Forintért a Borjáratra és hop-on-hop-off jelleggel egész nap korlátlanul utazhatsz Budapest belvárosa és Etyek, illetve az Etyeki Pincék között is. Részletek: www.borjarat.hu!