Société Budapest x Etyeki Kúria – Gourmet weekend

A nagy sikerre való tekintettel június 13-14. szombat és vasárnap újrázunk. Ismét nálunk alkot Haraszti Zsolt, a Société Budapest séfje. Asztalfoglalás ajánlott: vinoteka@etyekikuria.com.

Menü:

Marhatatár, kapri bogyó, paradicsom lekvár 3450,-
Borpár: Kúria Red 2017

Vörös tonhal tataki, retek, citrus majonéz 3450,-​
Borpár: MSP Zenit 2017

Gyümölcs leves, eper, citromfű 1990,-
Borpár: Pláne Frizzante Rosé

Branzino, nyári lencse saláta, hollandi mártás 5150,-​
Borpár: Sauvignon Blanc 2018

Aranyszalagos Sellyei Fürj, csicseriborsó curry, koriander 5150,-​
Borpár: Zweigelt 2016

Vegán opció:
Kókusztejes csicseriborsó curry, pak choi, koriander, kápia paprika 3650,-
Borpár: Chardonnay 2018

Szeretettel várunk.

_____________________________________________

Június 6-7. hétvégéjén, szombaton és vasárnap is a Société Budapest séfje, az idei Bocuse d’Or harmadik helyezettje @Haraszti Zsolt főz majd az Etyeki Kúria vendégeknek. A séf olyan izgalmas gourmet fogásokkal készül, melyet a Societé Budapest vendégei már jól ismernek, de ez alkalommal BorsosKitty  az Etyeki Kúria Borgazdaság Winery borszakértője ízben tökéletesen passzoló tételeket párosít majd az ételek mellé. Szeretnénk fokozni a kíváncsiságotokat, megmutatjuk a menüt:

▪️ Kecskesajt, mangalica sonka, cseresznye 2990.-
Javasolt borpár: MSP Wild Fermented Sauvignon Blanc 2018

▪️ Lazac gravlax, hónapos retek, citrus majonéz 3300.-
Javasolt borpár: MSP Zenit 2017

▪️ Kacsamáj pâté, bodzás eper chutney, vajban sült mandulával 3600.-
Javasolt borpár: Chardonnay 2018

▪️ Kapros vajtök, marinált kápiával és tökéletes tojással 3200,-
Javasolt borpár: Pláne Frizzante White

▪️ Gyöngytyúk vagy sertésszűz, karfiol variációval, mogyoróval 4200.-
Javasolt borpár: Kúria Rosé 2019

▪️ Mangalica tarja tavaszi újburgonya salátával és mustáros jus-vel 5200.-
Javasolt borpár: Kékfrankos 2016

▪️ Cézár saláta, tojás, királyrák 3600.-
Javasolt borpár: Pláne Frizzante Rosé

A Kúria teraszán csodás napsütésben időzhetsz a szőlőtőkék és az etyeki panoráma mellett. Kellemes környezet, természet, gasztronómia, kiváló borok és buborékosok várnak június első hétvégéjén. Előzetes jegyvásárlásra nincs szükség, asztalfoglalás viszont ajánlott. A foglalásodat a vinoteka@etyekikuria.com e-mail címen jelezheted, minden esetben visszaigazolást küldünk az érvényes foglalásokról.

Az autó elhagyására a közlekedésben remek alternatíva az Etyeki Hétvégék Borjárattal. Nincs szükség autóra, így sofőrre sem – az egész társaság élvezheti a finom borokat. Vásárold meg jegyed elővételben 2600 (a helyszínen 3.600) Forintért a Borjáratra és hop-on-hop-off jelleggel egész nap korlátlanul utazhatsz Budapest belvárosa és Etyek, illetve az Etyeki Pincék között is. Részletek: www.borjarat.hu!

A biztonság miatt nem kell aggódnod, a foglalás azt a célt is szolgálja, hogy megfelelő szellős teret garantáljunk. Személyzetünk minden kötelezően vonatkoztató előírás és javasolt óvintézkedés szerint dolgozik. A megfelelő fizikai távolságtartás betartása rendkívül fontos a vírus terjedésének megakadályozásában. A teraszon elfoglalható helyek számát ezért szervezetten korlátoztuk, az asztaltársaságok között az orrtávolság legalább másfél méter. Javasoljuk, hogy egy asztaltársaságnál legfeljebb 4 felnőtt és gyermekek foglaljanak helyet, illetve, amikor csak közösségben vagy és megteheted, viselj maszkot!