Tavaszi fickándozás a Borbárban Tischler Petrával

Nem a karantén alatt bolondultunk meg, korábban is arra készültünk, hogy „etyeki tengerparti” hangulattal tavaszi fickándozásra invitálunk benneteket. A legjobb partnerre ebben az ötletben a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger csodálatos alapanyagai társaságában, Tischler Petra személyében találtunk.

Petra azt vallja, hogy a gasztronómia a legösszetettebb művészet az összes közül. A szépsége és különlegessége abban rejlik, hogy minden érzékszervünkre hat: a látvány és tapintás, az ízlelés és szaglás, sőt még a hallás is szerepet játszik a teljes élmény átélésében, egyik művészeti ág sem dolgoztatja meg ilyen mértékben minden érzékszervünket. Mi pedig tökéletesen egyetértünk vele, így felkértük az otthon töltött napok után alkosson a boraink mellé olyan ételeket, amelyek valódi élményutazást jelentenek majd nektek, a vendégeinknek.

A menünkben egy hideg és egy meleg fenséges összeállítás szerepel.

Halas antipasti tál:
• Melegen füstölt lazac tatár, kávés dijoni szósszal, kecskesajttal
• Tenger gyümölcsei ceviche (pácolt tenger gyümölcsei)
• Narancsos zöldsaláta
• Rusztikus kovászos kenyér

A tál egy fő részére 4000 Ft, két fő részére 7500 Ft.

Ajánlásunk mellé: Pláne Frizzante White, királyleányka szürkebaráttal házasítva és egy kis zenit, hogy még szebb legyen a tartása vagy, ha valami rózsaszínre vágysz Pláne Frizzante Rosé: pinot noir, kékfrankos és zweigelt házasítással. Mindkét tétel frissítő, finom kis buborékokkal.

A meleg fogásunk pisztráng filé, beluga lencsével és sült salátával.
Ára: 5500 Ft/fő

Ajánlásunk mellé: Sparkling Sauvignon Blanc brut pezsgőnk, maga a palackba zárt gyümölcsösség.

Az ételek mellé Borsos Kitty bar managerünk ajánlja az illatokban és ízekben harmonizáló tételeinket. Kitty a helyszínen is örömmel segít, ha szívesen kísérleteztek azzal az ízjátékkal, hogy az ételek karakterét, hogyan is befolyásolja a boraink természete.
Ha szívesen kóstolnád Petra frappánsan kigondolt menüsorát nálunk, akkor várunk szeretettel. Előzetes jegyvásárlásra nincs szükség, asztalfoglalás viszont a korlátozott férőhelyek száma miatt ajánlott. A foglalásodat a vinoteka@etyekikuria.com e-mail címen jelezheted, minden esetben visszaigazolást küldünk az érvényes foglalásokról.


Az autó elhagyására a közlekedésben remek alternatíva az Etyeki Hétvégék Borjárattal megoldása. Nincs szükség autóra, így sofőrre sem – az egész társaság élvezheti a finom borokat. Vásárold meg jegyed elővételben 2600 (a helyszínen 3.600) Forintért a Borjáratra és hop-on-hop-off jelleggel egész nap korlátlanul utazhatsz Budapest belvárosa és Etyek, illetve az Etyeki Pincék között is. Részletek: www.borjarat.hu!

A biztonság miatt nem kell aggódnod, a foglalás épp azt a célt szolgálja, hogy megfelelő szellős teret garantáljunk. Személyzetünk minden kötelezően vonatkoztató előírás és javasolt óvintézkedés szerint dolgozik. A megfelelő fizikai távolságtartás betartása rendkívül fontos a vírus továbbterjedésének megakadályozásában. A teraszon elfoglalható helyek számát ezért szervezetten korlátoztuk, az asztaltársaságok között az orrtávolság legalább másfél méter. Javasoljuk, hogy egy asztaltársaságnál legfeljebb 4 felnőtt és gyermekek foglaljanak helyet, illetve, amikor csak közösségben vagy és megteheted, viselj maszkot.