MÁJUS HÓNAP BORA: Sauvignon Blanc 2023

A sauvignon blanc fajta rendkívüli módon inspirálja a borászokat, mert reagál a legkisebb változtatásra is az áztatás, erjedés és érlelés során. Ezt a birtok tételt is szüntelenül csiszoljuk, fejlesztjük. Többlépcsős szelektív szüret, kíméletes hűtött préselés után alacsony hőfokon reduktív eljárással fémtartályban erjesztettük. 6 hónapig finom seprőn érlelődött a palackozás előtt.

Közepesen intenzív, üde, friss illat. Citrusokkal indít a bor, mely kiegészül a bodzavirág és a zöldfűszerek világával (rozmaring, menta, kakukkfű). Kóstolva visszaköszönnek a citrusos aromák, lime és citromlé formájában, mégis elsősorban a zöldfűszerek kísérik végig a kortyot. Élénk, eleven bor, Etyek utánozhatatlan vibráló savaival.

A borászportál így kalandozott a mi Sauvignon Blanc-unk útjain: "A korty frissítő, üde és meglepően hosszú lecsengésű. Ropogós savai lendületesen robbannak be, de egy pillanatra sem zavaró. A domináns citrusok és fehér húsú gyümölcsök mellett egy kis ananászos jelleg is felbukkan. Hibátlan bor."

A Kúria Webshopban és Borbárunkban kedvezménnyel vásárolhatod meg Sauvignon Blanc 2023 borunkat. Koccintunk? 
Irány a shop!

Jelen “Hónap Bora” ajánlat 2024. május 1. és május 31. között érvényes.